Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zde Alfons, haló

Že se ze světa stává přeplněný blázinec, mi nemusí nikdo vykládat; to vidím sama. Ale že přijdou časy, kdy téměř 50% pověstných francouzských milovníků bude v ruce raději třímat telefon, než (hloupému dolož), jsem teda netušila. 

Dokonce i alkohol by v sexuální olympiádě doklopýtal do cíle daleko za vítězem. Z průzkumu francouzské telekomunikační společnosti Bouygues Telecom totiž dále vyplynulo, že kdyby si výše zmínění ctitelé žen museli vybrat, sedmdesát devět procent dotázaných by se raději vzdalo alkoholu, než svého smartphonu.

Ale nezoufejme. Sex z našich životů nezmizí - ba právě naopak! Neboť moderní hračičky, jako jsou chytré telefony, vnesly do sexuálních aktivit zcela novou dimenzi. Vždyť se stačí podívat na sextování. Takové explicitní selfíčko současné o-něco-víc-než-přítelkyně potěší kdekoliv a kdykoliv, zpříjemní cestu v tramvaji, a teenagerovy už tak rozhárané hormony procvičí málem ke kolapsu.

Jak je celkem dobře známo, pánům klukům není nic svaté. A jelikož fotografie tohoto typu přímo volají po sdílení, nutkání pochlubit se s nimi svým kamarádům je někdy neodolatelné. Zrovna tak neodolatelnou se může stát touha po pomstě, když se z o-něco-víc-než-přítelkyně stane přítelkyně bývalá. Ke snížení vnitřního přetlaku se mimo jiné znamenitě hodí i všudypřítomný smartphone: Nahotince popřejeme šťastnou cestu do virtuálního prostoru (kdykoliv a kdekoliv, třeba i v té tramvaji), a rozzářené oči jejích spolužáků nám navíc poslouží jako bonus. Joj, kam se na tohle hrabou hodiny sexuální výchovy! Mimochodem: Může mi někdo objasnit, proč se říká sextet, a ne sixtet?

Ano, éra telefonních budek a multi-linek, kdy jeden musel čekat, až se soused vykecá, je definitivně pryč. Dnes telefony slouží k mnoha věcem, někdy i k tomu, k čemu byly původně určeny, a protože se v naší hektické době považují za nezbytnost, je nutné neustále vylepšovat jejich schopnosti. Každá nová verze je o něco chytřejší, a není proto divu, že se na ni stojí dlouhé fronty. S inovovaným přístrojem se dostaneme na Facebook o další vteřinu rychleji, čímž ušetříme cenný čas, a zdokonalené fotografické vybavení je neocenitelné jak při sextování, tak při dokumentaci mimořádných událostí.

Důležitost této nedílné součásti našeho každodenního života, bez níž jsme se až do nedávna bez potíží obešli, je vidět takřka na každém kroku. Ulicemi se plouží zombíci s atrofovaným mozkem a telefonem přilepeným k uchu (pokud do něj ovšem zrovna nebuší hbitými prstíky), a z otupení je vytrhne teprve pád ze schodů, nebo čelní setkání s kandelábrem. Studenti se bouří proti zákazu mobilů ve školách, ale to vpodstatě chápu; hrát pod lavicí on-line hry je bezpochyby zábavnější, než poslouchat učitelův monolog o nudných pitominách. A vsadím se, že existují lidé, kteří si ssebou berou mobil i na záchod, aby náhodou něco nepropásli.

Pomocí smartphonu se lze věnovat i neodbytným záležitostem, jež nemohou počkat na příjezd do práce, nebo návrat domů. Telefonování za volantem je sice zakázáno, a pokuty jsou mastné, ale když se přístroj položí na klín, nikdo nevidí, že textujeme. Jako kdyby policajti už tak neměli dost práce s opilými, či zfetovanými řidiči; teď ještě aby koukali po těch, co mají hlavu svěšenou proklatě nízko. V kanadském Torontu dokonce navrhují nový zákon, jenž by zakazoval používání mobilu při přecházení ulice - a mne někdy napadá, že onen (nedefinovatelný) zdravý rozum by se měl přece jenom začít prodávat. Minimálně po kile, a nikoliv pouze v apatyce.

Jenže to se určitě nestane, ánžto by se brzy dostal do křížku s politickou korektností. Badatelé spíš zaměří svou pozornost na digitus primus a digitus medius, v současnosti dva nejdůležitější prsty lidské ruky. S upgradací prostředníku by neměl být problém, ten svou funkci zdárně koná už drahnou dobu. A když se vědcům podařilo vyšlechtit geneticky modifikované slepice, nebo krávu, jež dojí nízkotučné mléko, proč by nemohli vyvinout člověka s gigantickými, rychlostí blesku se pohybujícími palci?

Nedávno mi padla do oka věta, mylně připisovaná Albertu Einsteinovi: "Obávám se dne, kdy vývoj technologie předčí vzájemné lidské vztahy. To potom svět bude mít generaci idiotů." Ten, kdo ji zformuloval, možná neměl páru o teorii relativity, ale dobře věděl, o čem mluví.

Zatraceně dobře. 

 

 

Autor: Jarka Jarvis | středa 21.2.2018 15:00 | karma článku: 16,11 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Jarka Jarvis

Sportem k lékaři

Kdysi dávno, v dobách mého útlého mládí nám příslušní orgánové tvrdili, že sportem se člověk dopídí ke zdraví. Tehdy jsem tomu věřila. Od těch časů však ve Vltavě uplynula spousta vody, a dnes už vím své.

12.4.2024 v 11:02 | Karma: 14,39 | Přečteno: 402x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Hop sem, hop tam: Zkamenělý les

Oblast, kde leží arizonský Petrified Forest, vznikla před více než 200 miliony let. Dovede si takhle dlouhou dobu vůbec někdo představit, když dnešní mladí si myslí, že bezmobiloví babyboomeři žili v hlubokém pravěku?

4.3.2024 v 14:00 | Karma: 10,36 | Přečteno: 195x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Letos to určitě splním!

Kolik lidí si tohle asi říká, poté, co po silvestrovském veselí (a s opicí na zádech) vklopýtá do nového roku? A kdo si na své bláhové záměry vzpomene, když ho přestane brnět hlava od petard a dělobuchů?

23.1.2024 v 15:30 | Karma: 8,90 | Přečteno: 205x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Mozek v kalhotách

Většina orgánů a součástek lidského těla má svoje místo, které mu konstruktér přiklepnul. Ale život není peříčko, a tak se občas stane, že nám vypadnou oči z důlků, spadne sanice na zem, nebo srdce do kalhot.

29.11.2023 v 21:55 | Karma: 12,30 | Přečteno: 347x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Má milá, nic se nebojíš?

S Olšanskými hřbitovy jsme už dlouho přátelé. A nejenom proto, že jsem na ně deset let koukala z okna, přes tehdy ještě nepočmáranou zeď.

20.10.2023 v 7:10 | Karma: 13,53 | Přečteno: 281x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik