Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Začátek konce světa

Mnoho pesimistů hlásá, že jsme zdárně nastoupili cestu ke konci světa. Dokonce i klimatická Gréta si uvědomila že to, co dělá pro záchranu zeměkoule zdaleka nestačí, a promptně nasadila vyšší obrátky.

Tak, jako dobré úmysly dláždí cestu do pekla, dálnice k armagedonu je poseta konspiračními teoriemi. Když nás nezabijí geneticky modifikované potraviny, zabije nás 5G, nebo pomřeme na Covida. To je přece spiknutí elit, a snaha snížit populaci lidstva - hlavně nás, starých a zbytečných darmožroutů. Cožpak nevíme, že virus je šířen úmyslně, média udržují společnost ve strachu nestydatým přeháněním, neetičtí vědci nás nutí k očkování, lékaři a politici v hrdlo lžou, a farmaceutické podniky si mastí kapsy? Ano, v úrodné půdě se skvěle daří nejenom marihuaně, a absence důkazů spolehlivě dokazuje, že spiknutí funguje.

Já, coby zarytý optimista, naopak tvrdím: Ale kdež. Naši modrou planetu zachráníme, mír ubráníme, a Covida porazíme! Konec konců, konec světa měl už nastat mnohokrát, my jsme furt tady, a (zatím) se nám nepodařilo navzájem se vymlátit - i když se o to neustále pokoušíme. A přitom nastolit celosvětovou utopii není žádná věda. Jen se musí vědět, jak na to, a já se zde odvažuji nabídnout několik dobře míněných rad:

* Začneme ustupovat agresorům, přijímat podmínky vyděračů, a zlodějům necháme to, co ukradli. Vyhneme se tak nebezpečí, že nám někdo - ve svaté pomstě a touze po spravedlnosti - zapálí v noci barák, nebo strčí do postele koňskou hlavu.

* Zrušíme veškeré hranice. Podobně jako praotec Čech, poutníci se usadí tam, kde se jim zalíbí nejvíc, nebo až jim dojde dech. Ze zkušenosti víme, že multikulturalismus rozšiřuje kolorit národních zvyků, a zpestřuje vztahy mezi sousedy. Nehledě k tomu, že kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem, a co člověk to další ruka, kterou lze přiložit k dílu.

* Místo reklamních letáků budeme tisknout bankovky, a pravidelně je vkládat do poštovních schránek. Tím zvýšíme životní úroveň, učiníme konec bídě a hladu, a jako bonus uvolníme značné množství laviček v parcích. Z přebytečných finančních prostředků ustanovíme komisi, zaměřenou na studium konspiračních skupin a zlodějských světa řádů, a pověříme ji vypracováním návrhů na jejich likvidaci.

* V zájmu zpomalení globálního oteplování zakážeme sopkám soptit, krávám prdět a volům mluvit, čímž omezíme vypouštění škodlivých plynů a horkého vzduchu do atmosféry.

* Povolení k výjezdu na veřejné komunikace udělíme pouze elektrickým vozidlům. Stromy, doposud lemující silnice pokácíme, a nahradíme je řadou nabíjecích stanic. Každá z nich bude mít dostatečný počet parkovacích míst, vybavených televizní obrazovkou, a samoobslužnou prodejnu, kde si řidiči i těch nejnovějších modelů mohou zakoupit náhradní součástky ke svým automobilům (e.g. baterie velikosti AA, C a D, od firem Duracell a Energizer).

* Členům Prvních národností, LGBTQ+ a jiným, viditelným i neviditelným menšinám poskytneme zvláštní privilegia, abychom odstranili křivdy, jichž se dostalo jejich předkům v minulých stoletích.

* Aktivisty, polévající obrazy v galeriích všelijakým sajrajtem, necháme přilepené v dobrovolně vybrané pozici do té doby, než odpadnou sami.

* Takzvaným "konvojům svobody," protestujícím proti preventivním opatřením vlády, poskytneme zvláštní policejní ochranu. Blokované ulice a mosty označíme předem a v dostatečné vzdálenosti, aby si frustrovaní řidiči mohli včas vybrat alternativní cestu. Rezidentům, otráveným hlukem a výfukovými plyny doporučíme utěsnit okna a dveře koudelí, kterou sociálně slabším jedincům / rodinám poskytneme zdarma.

* Kolabující zdravotní systém vzkřísíme zrušením očkování, a zastavením výroby neúčinných vakcín. Vždyť Covid je jenom taková malá chřipečka, jež se dá léčit doma, a stačí k tomu čaj s medem a citrónem! Tím zabijeme hned tři mouchy jednou ranou: Znemožníme další podezřelá úmrtí vakcinovaných osob, uvolníme nápor na nemocnice a zdravotní personál, a zkrátíme čekací dobu na diagnostická vyšetření ze dvou let na rok a půl.

* Jelikož s písní jde vše líp, dnes už omšelou Internacionálu nahradíme pokrokovou skladbou "Go West." Schválena však bude pouze varianta v podání Pet Shop Boys; verzi od Village People z důvodu morální čistoty zakážeme.

Co dodat? Snad jenom to, že co nás čeká, to nás nemine. A že nejlépe se povede těm, kteří coronavirus někde pokoutně koupili, neprodleně ho pustili do světa, a zároveň si nějak obstarali imunitu. Ti si nejdřív spočítají, co jim to vyneslo a ještě vynese, z nově nabytého jmění bohatě odmění své hlásné trouby, a pak budou žít šťastně a spokojeně až do smrti.

Nebo aspoň tak dlouho, než nás všechny postihne osud brontosaurů, a nezůstane tu stát na kameni kámen. Neboť Mor, Válka, Hladomor a Smrt si už (prý) sedlají koně.

Autor: Jarka Jarvis | čtvrtek 8.12.2022 22:10 | karma článku: 16,33 | přečteno: 419x
  • Další články autora

Jarka Jarvis

Sportem k lékaři

Kdysi dávno, v dobách mého útlého mládí nám příslušní orgánové tvrdili, že sportem se člověk dopídí ke zdraví. Tehdy jsem tomu věřila. Od těch časů však ve Vltavě uplynula spousta vody, a dnes už vím své.

12.4.2024 v 11:02 | Karma: 14,39 | Přečteno: 402x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Hop sem, hop tam: Zkamenělý les

Oblast, kde leží arizonský Petrified Forest, vznikla před více než 200 miliony let. Dovede si takhle dlouhou dobu vůbec někdo představit, když dnešní mladí si myslí, že bezmobiloví babyboomeři žili v hlubokém pravěku?

4.3.2024 v 14:00 | Karma: 10,36 | Přečteno: 195x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Letos to určitě splním!

Kolik lidí si tohle asi říká, poté, co po silvestrovském veselí (a s opicí na zádech) vklopýtá do nového roku? A kdo si na své bláhové záměry vzpomene, když ho přestane brnět hlava od petard a dělobuchů?

23.1.2024 v 15:30 | Karma: 8,90 | Přečteno: 205x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Mozek v kalhotách

Většina orgánů a součástek lidského těla má svoje místo, které mu konstruktér přiklepnul. Ale život není peříčko, a tak se občas stane, že nám vypadnou oči z důlků, spadne sanice na zem, nebo srdce do kalhot.

29.11.2023 v 21:55 | Karma: 12,30 | Přečteno: 347x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Má milá, nic se nebojíš?

S Olšanskými hřbitovy jsme už dlouho přátelé. A nejenom proto, že jsem na ně deset let koukala z okna, přes tehdy ještě nepočmáranou zeď.

20.10.2023 v 7:10 | Karma: 13,53 | Přečteno: 281x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...

Za znásilnění a pokus o vraždu patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  11:08

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05

V nadcházejících dnech bude v ČR opět mrznout, v noci na čtvrtek budou podle ČHMÚ přízemní mrazíky...

Ředitel ČT považuje Etický panel za důležitý. Hledá nové členy

24. dubna 2024

Před Velikonocemi rezignovali členové Etického panelu České televize (ČT) kvůli sporům s ředitelem...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik