Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cesta do pekel bývá skoro vždycky dlážděná dobrými úmysly. Problém je v lidských hlavách. Zneužít se dá všechno. Největší nebezpečí vidím ve zkratové situaci, kdy je jakákoliv zbraň prostě po ruce. V té chvíli budoucí pachatel neuvažuje hlavou, jedná impulzivně a ta zbraň je prostě po ruce. Souhlasím, automat zabije víc lidí rychleji, než revolver. Když ale vidím, jak se kontroluje dodržování zákonů, které již máme - a nejen u nás - a jaká je vymahatelnost práva, pak se obávám, velmi se obávám, že je jedno, co lidem zakážeme, či povolíme. Grázlové si nepůjdou pro zbrojní pas a pokosit dav může i mírumilovný občan - ve zkratu. Zdravím Jaruško.

0 0
možnosti
JJ

Výjimky sice potvrzují pravidlo, ale pokud vím, většina masakrů ve školách a jinde je předem připravená. Svědčí o tom i množství amunice - např. Stephen Paddock (Las Vegas) ssebou měl celý arzenál, Nikolas Cruz (Florida) byl vybaven AR-15 plus nevím kolik extra zásobníků. Často v nich figuruje i předešlá událost, týkají se střelce (propuštění z práce, vyhození ze školy, atd).

0 0
možnosti
VV

Zvlastni.

kazde rano se probouzim s pisni na rtech. A dnes to bylo: na rybnice na potoce husy se perou....

A bylo to kolem osme stredoevropskeho casu. Kdo jsme koho inspiroval.

0 0
možnosti
JJ

I tu píseň na rtech míváme každý jinou. Vzpomínáte na tuhle? "Nás vzbudilo ráno již chladné / sem od řeky vítr jde blíž / což ty nemáš radosti žádné / když sirény tón uslyšíš?" Doufám, že jsem Vám nezkazila nejdřív ráno, a teď večer.

0 0
možnosti
PS

Kdo potřebuje AR-15, co třeba sportovní střelec? Kolik lidí zemře na silnici protože mladík se silným autem nezvládl řízení. A je to tu opět, můžete se ptát kdo potřebuje tak silné auto?

Proč zakázat jen AR-15 nebo AK, proč nezakázat i revolver.

Jak píšete odvážný krok (ohledně zákazu zbraní)udělalo třeba i Rusko.... velice bezpečná země. Též v Mexiku prakticky nemůžete vlastnit zbraň, bohužel narkomafie má většinou zbraně bez evidence, a i přes zákaz je odmítá odevzdat.

USA opravdu musí zpřísnit podmínky držení zbraní. Jen nechápu lidi co poukazují na neutěšený stav v USA s tím že bude nejlepší zakázat v ČR tu či onu zbraň.

0 0
možnosti
JJ

AR-15 vlastní většinou sportovní (??) střelci, lovci, a sběratelé zbraní. Kdo z nich má mentální problém, těžko říct, ale zdá se, že jich je dost - a ti to kazí těm zodpovědným. Postřílet dav lidí AR-15 jde mnohem rychleji, než revolverem, zatím co k pokosení chodců stačí Trabant. Silné auto sice pohladí ego vlastníka, ale k plnému využití musí řidič buďto překročit zákon, nebo ho prohánět tam, kde není rychlost omezena (Německo, bonnevilské solné pláně, atd). V úvahu musíme vzít i to, že zbraně se s oblibou kradou, a dobrý zloděj ví, kde je najít.

0 0
možnosti
JL

Pani Jarvisova. Dobry clanek. Jen doplnim malou poznamkou. Kazdy, kdo chce obcanum odmitnout vlastnit zbran, mala ukazka. Polozte si ma stul jakoukoliv rucni zbran. Muze byt pripravena ke strelbe. Nechte ji tam polozenou jakoukoliv dobu. Hodinu, den, tyden...s otazkou. Je nebezpecna? Bude strilet? Mohu chodit pred hlavni? Na vsechny tyto otazky je jedna odpoved. Zadna rucni zbran nebude ucinkovat, k cemu byla vytvorena, sama od sebe. Lidska bytost ji musi vzit do rukou a pouzit!!!

Moje pripominka ukazuje, kde pravidla vlastnit zbran se ma a musi zamerit. Na kompetenci vlastnka zakone vlastnit zbran a na jeho osobni odpovednosti z tohoto drzeni.

Jsem plne pro moznost vlastnit zbran pri techto pravidlech!!!

0 0
možnosti
JJ

Naprostý souhlas. Například moje brokovnice (Remington 1100) už rozprášila spoustu asfaltových holubů, ale aby střílela sama od sebe ji zatím nenapadlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik