Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě si ráda také zavzpomínám na podobný styl života, ale byl jednoznačně na dluh a co hůř, vedl k tomu, že jak řekl kdysi pan Paroubek: "...státní dluhy, to je přeci něco úplně jiného, než ty doma". A tak se národ pomaličku naučil žít na úkor budoucnosti a dokonce už nám to ani nepřijde nenormální, a vesele v tom pokračujeme. Když k tomu přidám ještě celou jednu sortu lidí, kteří byli pronásledováni tak, jak nikdo z nás, "obyčejných", vůbec netušil, že to lze, tak já bych to za ten dnešní konzumní kapitalismus fakt neměnila. O to jasněji, že vidím opravdickou svobodu u začínajících mladých, vybrat si nejen co dělat, ale i kde. Trh je sice ekonomicky nemilosrdný, ale ta zem dnes vypadá mnohem upraveněji, pokud jde o soukromé bydlení i údržbu památek. Štve mě nejvíc, že by to všechno mohlo jít mnohem lépe, kdyby nám nevládli chamtivci, kteří prorostli od obyčejných obecních úřadů až do vlády. Ale zatím to ještě na k čuchání k té květince nevidím. Zdravím Jaruško :-), a promiň, musela jsem udělat jakýsi protipól, ke chvalozpěvům v diskusi. Taky se mi líbilo většina z toho, cos popsala, ale není to samozřejmě celý obraz.

1 0
možnosti

Dano, já to naopak pro ty mladé vidím dost černě. Co jim je platná svoboda, když většinu práce budou dělat roboti? Ano, vzniknou nové pozice, ale ne každý je počítačově gramotní.

0 0
možnosti

Soudruzi nezdražovali, ale upravovali ceny, ale co to je proti dnešku.Tenkrát se zdražovalo jednou za deset let, dnes se zdražuje každý rok.Jak to ti komunisti dělali,(a to jsme jim tenkrá nadávali) že nepotřebovali každý rok zdražovat..a to jsme živili 200tisícovou armádu.

Dnes už by Matuška nezpíval...."Znám zem plnou mlíka a buclatejch krav...kde ceny jsou stálý a lidi se maj."

Dneska místo krav máme plnou zem montoven, hyper, supermarketů a zabetonovaný a zaasfaltovaný pole a pastviny.

1 1
možnosti

Ano, upravovaly se ceny. Kava, mleko ci jine potraviny na dvojnasobek a jako kompenzace se zlevnily lokomotivy.

;-D;-D;-D;-D

A jestlipak vite, o ktere zemi ten Matuska zpival? O Ceskoslovensku rozhodne ne, to by neemigroval.

2 1
možnosti

Ano telefon. 20 let jsem na nej cekal a nedockal se. A dalsi a dalsi.

0 0
možnosti

My měli desetilinku, která byla pořád obsazená. Nevím jak dnes, ale tehdy by telemarketeři umřeli hladem!

0 0
možnosti
Foto

I88v89a46n 34M24a91r48e67k

15. 9. 2018 19:17

Hezké a karma. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik