Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

"Zas ta trapná nejistota," říkávalo se kdysi. Co se týká pohlaví, tak ta nejistota tu bývala už dávno, není to výdobytek dnešní doby, jen nebyla média, která by to až tak rozmazávala...

Taková Tamara Presová, sovětská rekordmanka z 50. let 20. století ve vrhu koulí a diskem. Na svém kontě má pět zlatých olympijských medailí, jednu stříbrnou a 26 světových rekordů. Dodnes se s určitostí neví, jestli byla mužem či ženou. Podle jedné teorie šlo o hermafrodita, podle jiné byla nadopovaná obrovskými dávkami mužských hormonů. Faktem je, že se 2x denně musela holit, aby nebyly vidět vousy na jejích tvářích.

Anebo polská běžkyně Ewa Klobukowská, která se v roce 1965 zúčasnila Memoriálu Evžena Rošického v Praze, kde dosáhla stejného času, jako vítězná závodnice, její krajanka. O dva roky byla Klobukowská na základě testů z atletických soutěží žen vyloučena a její výsledky byly zrušeny. Nicméně další testy výsledky toho prvního zpochybnily; Klobukowská se později vdala a porodila děti.

0 0
možnosti

Pěkné - a pravdivé. A s vnady si nelam hlavu, smysl pro humor Ti nadělili vrchovatě - a konec konců ten je v posledních letech života nejdůležitější. Vždycky byl - a bude dál. Papa Jarko. :-):-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik