Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jó, dítě školou povinné, dovede to, co my ne...

0 0
možnosti

Děkuji za příspěvky na "ožehavé" téma. Souhlasím, že ekologie je věda, a že tučňákům tají ledy pod nohama, je také všeobecně známé. Jak je však příčina globálního oteplování procentuálně rozložena mezi člověka, a cyklus přírody? Proč například nemá každý nový dům drtič na odpadky, nebo solární panely či ohřívače vody na střeše? Proč se prodávají třešně v plastické krabici? Proč musíme dovážet rajčata odněkud z Tramtárie? Atd. atd. To jsou otázky, na které bych se ptala já, místo abych cestovala nereálnými dopravními prostředky, které si většina z nás nemůže dovolit, a stávkovala - za co? Za změnu klimatu? A koho bych nachytala, že odhodil plastický pytel, toho bych poslala na dva týdny čistit příkopy u silnic.

0 0
možnosti
Foto

Hodně vtipné, krásně píšete. Na druhou stranu: kdyby nebylo ekologicky smýšlejících lidí, byť vypadají jako blouznivci, obávám se, že by to s životním prostředím dopadlo úplně špatně. Peníze a zisk jsou vždycky na prvním místě. Tak je prostě systém nastavený. Greta je dnes celosvětový fenomén. Upozorňuje, rozhořčuje, vyvolává nadšení, vybízí k přemýšlení. To není málo.

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní, o problémech životního prostředí se vědělo už v osmdesátých letech. Ovšem řešení se hledala odborným způsobem. Např. na našem pracovišti jsme dělali spektrografické rozbory leteckých snímků kritických oblastí, takže se i dařilo najít průmyslového znečišťovatele.

Ekologie je věda. Diletanti tam nemají co dělat.

4 0
možnosti

Skvěle napsáno, moc jsem se nasmála. Gréta měla plout na voru, dřeva s kůrovcem máme u nás dost.;-D

3 0
možnosti

G87e61o55r13g14e 97H37o10l69y

28. 8. 2019 21:54

Ten vor me pripomnel Thora Heyerdahla a jeho plavbu na (myslim) Velikonocni ostrov.

0 0
možnosti

Pobavila jste mě. Za to máte karmu. Některé komentáře raději nekomentovat :-)

2 0
možnosti

Přidala bych zákaz idiocie. To by bylo, aby Greta nepřišla na to, jak to zařídit na celé zeměkouli. Ale to by možná rodičům i sobě zatrhla nastartovanou kariéru. Zdravím Jarko. R^

2 0
možnosti

Zesmesnovat je pokazdy lehčí, než něco osobně dokázat...

5 14
možnosti

Jaképak zesměšňování? Já naopak Grétu chválím za její energickou odhodlanost ve válce, kterou nevyhrajeme, pokud se nevrátíme k životu v jeskyních, a nebudeme se živit kořínky.

11 3
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik